0_Македонија.ПорталОпштество

ФЗО: Надминат техничкиот проблем со довод на струја и нормално функционира издавањето лекови на рецепт

Фондот за здравствено осигурување соопшти дека поради технички проблем со довод на електрична струја, односно неисправност на електричен кабел денеска осигурениците, матичните лекари и фармацевтите се соочиле со потешкотии и имале проблем при издавање на лекови на рецепт на товар на Фондот.

Скопје, 3 јуни 2020 (МИА) – Фондот за здравствено осигурување соопшти дека поради технички проблем со довод на електрична струја, односно неисправност на електричен кабел денеска осигурениците, матичните лекари и фармацевтите се соочиле со потешкотии и имале проблем при издавање на лекови на рецепт на товар на Фондот.

Проблемот, како што посочија од Фондот, е надминат и системот функционира нормално.

Од Фондот им се извинуваат на осигурениците за потешкотиите со кои се соочиле денеска. рп/сп/

Back to top button
Close
Close