0_Web_АктуелноSvet.SlajderСвет

„Фридом хаус“: За време на пандемијата продолжи падот на демократијата во светот

Памдемијата со Ковид-19 ја продлабочи кризата со демократијата ширум светот, овозможувајќи им на властите покритие да ги попречуваат изборите, да ги замолчуваат критичарите и медиумите, да ги ослабнуваат важните институции како и да ја поткопуваат потребата за заштита на човековите права и јавното здравје, се наведува во најновиот извештај на Фридом хаус насловен „Демократија за време на карантин“

Back to top button
Close
Close