Дописници СветЕвропаЕвропа.Портал

Францускиот сенат гласаше за продолжување на здравствената вонредна состојба до 31 јануари, а не до 16 февруари како што бараше владата

Сенатот- горниот дом на францускиот парламент, во кој доминира десничарската опозиција, при првото разгледување на законот гласаше за продолжување на здравствената вонредна состојба, ограничувајќи ја до 31 јануари, додека владата сака нејзино продолжување до 16 февруари

Back to top button
Close
Close