Дописници СветЕвропаЕвропа.Портал

Францускиот пензиски систем во 2025 година ќе има дефицит од 7,9 до 17,2 милијарди евра

Ревизорскиот извештај на Советот за ориентација на пензиите, нарачан од владата, предвидува дека  дефицитот на пензискиот систем на Франција може да достигне од 7,9 до 17,2 милијарди евра до 2025 година, но остава шефот на државата да ги донесе заклучоците во моментот кога започнува дебатата за реформите и најавените протести на 5 декември, јавува дописникот на МИА.

Back to top button
Close
Close