0_Магазин.ПорталЗанимливости

Франција нуди спонзорства за откупување на роман, заради утврдување на неговиот статус како национално богатство

Француското Министерство за култура испрати повик до компаниите за спонзорство - да го oткупат познатиот ракопис на романот „120 дена Содома“ од писателот Маркиз де Сад. Записот вреди 4,55 милиони евра.

Back to top button
Close
Close