ЕвропаЕвропа.Портал

Франција ќе екстрадира лидер на ЕТА во Шпанија

Франција денеска одлучи да го екстрадира во Шпанија лидерот на поранешната баскиска сепаратистичка група ЕТА, Хозе Антонио Урутикоех (69), обвинет дека ја финансирал оружената група преку кафулиња во кои се собирале заговорници за независност на Баскија.

Back to top button
Close
Close