0_Magazinë.PortalKuriozitete

Fluturim i Boingut Starlajner në Orbitën e Tokës (video)

Fluturimi i kapsollës orbitrale Boing Starlajner nuk kaloi sipas pritshmërive, por prandaj arriti filmimi i vetëm i Tokës parë nga Orbita e Tokës, e bërë nga brendësia e kabinës.

Hjuston, 23 janar 2020 (MIA) – Fluturimi i kapsollës orbitrale Boing Starlajner nuk kaloi sipas pritshmërive, por prandaj arriti filmimi i vetëm i Tokës parë nga Orbita e Tokës, e bërë nga brendësia e kabinës.

Fluturimi i parë testues i Starlajnerit është pjesërisht i pasuksesshëm, pasi fluturakja nuk arritur të mbërrijë në vendin e projektuar të Stacionit Ndërkombëtar të Kozmosit – SNK. Megjithatë, Boingu publikoi një video pamje prej asaj që ka ndodhur në anijen kozmike. Të gjithë këtë e kanë incizuar katër kamera prej brenda në kapsollë.

Në filmim mund të shihet edhe pamja përmes dritares së kapsollës, prej të cilës shihet lansimi, hyrja në Orbitë dhe pamja e planetit tonë nga largësia.

Fluturimi është zbatuar pa ekuipazh por me kukull astronaut në kabinën e pilotit. shk/

Таг
Back to top button
Close
Close