Дописници МКДОпштински вести

Финишира изградбата на патот од Горни Дисан до Вешје во должина од 787 метри

Финишира изградбата на патот од Горни Дисан до Вешје во должина од 787 метри и ширина на коловозот од 5,5 метри, информираа од општината Неготино.

Неготино, 25 јуни 2021 (МИА) – Финишира изградбата на патот од Горни Дисан до Вешје во должина од 787 метри и ширина на коловозот од 5,5 метри, информираа од општината Неготино.

– Вредноста на проектот изнесува 22.421.888 денари, средства финансирсни од Агенција за финансиска поддршка на земјоделството, соопштија од локалната самоуправа.

Оттаму појаснија дека следува асфалтирање на дел од улица во населено место Војшанци, а за краток временски период отпочнување на градежни активности во населено место Тимјаник – изградба и реконструкција на улици. сд/ар/

Таг
Back to top button
Close
Close