Kulturë

Filloi edicioni i 14-të i Skupi Festival

Mbrëmë u hap  edicioni i 14-të me radhe i FNT Skupifestival Shkup, në hapësirat e Kurshumli Han-it. në Çarshinë e Shkupit.

Shkup, 18 shtator 2020 (MIA) – Mbrëmë u hap  edicioni i 14-të me radhe i FNT Skupifestival Shkup, në hapësirat e Kurshumli Han-it. në Çarshinë e Shkupit.

Edicionin e sivjetshëm e hapi ministrja  e Kulturës Irena Stefoska, ku edhe mbajti një fjalim përshëndetës, gjithashtu fjalim mbajti edhe drejtori i festivalit Muzbajdin Qamili.

Menjëherë pas hapjes, vazhdoi  programi i festivalit me shfaqjen  Kutia e Zezë” nga Paolo Genovese në regji të Fatos Berishës  e  inskenuar nga teatri  Migjeni nga Shkodra, e cila ishte edhe  shfaqje premierë që u dha në programin e  Skupifestival, vlen të theksohet  dhe që u prit shumë mirë nga publiku e festivalit dhe u duartrokit një kohë të gjatë.

Programi në ditën e dytë parashikon vazhdimin me Anomalia gramatikore ” nga Frania Petrinoviç Teatri Kombëtar nga Novi Sadi,  Serbisn/sa/

Back to top button
Close
Close