КултураОригинални текстови

Филхармонија: Сите композиции на концертот имаа скратено времетраење, од песната „1762 лето“ одбрани беа стихови кои ќе сведочат за укинување на ОА

Како институција, навистина не можеме да разбереме од каде потребата на некои луѓе да бараат начини да го оцрнат најсветлиот духовно-културен настан во последниов период. Оние кои беа дел од свечениот концерт на Филхармонија по повод 1000-годишнината на Бигорскиот Манастир (среда, 23 септември) и барем малку се задлабочија во програмата, сигурно забележаа дека сите композиции имаа скратено времетраење, со цел да се запазат протоколите за организирање на настанот и истиот да не трае предолго.

Back to top button
Close
Close