СветСвет.Портал

Федерален американски судија бара од Поштенската служба вонредни мерки за испорака на гласачки ливчиња

Федерален судија на САД и нареди на американската Поштенска служба (УСПС) да воведе „вонредни мерки“ за да се обезбеди навремена испорака на милиони ливчиња врз основа на остварување на правата за предвремено гласање пред претседателските избори на 3 ноември.

Back to top button
Close
Close