СветСвет.Портал

Фејсбук ги зголеми приходите и бројот на корисници за време на пандемија

Фејсбук објави голем раст на приходите и бројот на корисници во првиот квартал, но предупреди за знаци на опаѓање на приходите од рекламирање како резултат на негативното влијание на пандемијата врз економијата.

Сан Франциско, 30 април 2020 (МИА)  – Фејсбук објави голем раст на приходите и бројот на корисници во првиот квартал, но предупреди за знаци на опаѓање на приходите од рекламирање како резултат на негативното влијание на пандемијата врз економијата.

Приходите пораснале за 18 проценти во првите три месеци од оваа година на 17,7 милијарди американски долари, по речиси идентичен процентен скок на приходите од рекламирање, на 17,4 милијарди долари.

Нето добивката двојно се зголеми на 4,9 милијарди американски долари. Бројот на корисници е зголемен за 100 милиони, двојно повеќе од вообичаеното. Во моментов, водечката светска социјална мрежа брои 2,6 милијарди корисници.

Сепак, тие предупредуваат дека како резултат на пандемијата водена од економска активност,  очекуваат бавен раст на приходите од рекламирање во наредните месеци, укажувајќи на нивниот остар пад во март. паг/

Таг
Back to top button
Close
Close