ЕвропаСвет.Слајдер

ФЦА: На Британија ќе и се дозволи размена на тргувањето со платформите на ЕУ уште три месеци

Британскиот берзански регулатор денеска соопшти дека ќе им овозможи на учесниците на пазарот на капитал во Велика Британија да користат платформи во Европската унија за размена на тргувања во следниот период до три месеци, во обид да се избегнат потенцијални нарушувања на пазарот.

Back to top button
Close
Close