0_Македонија.ПорталПарламентарни избори 2020ПолитикаПолитички партии

Фаница Николоска, носителка на листата на СДСМ во ИЕ6 оствари средба со претставници на фирми

Носителката на листата на СДСМ во шестата ИЕ Фаница Николоска оствари средба со претставници на фирми корисници на средства од буџетот преку АВСРМ и со раководителот на ПЕ на Агенцијата во Тетово.

Скопје, 24 јуни 2020

Носителката на листата на СДСМ во шестата ИЕ Фаница Николоска оствари средба со претставници на фирми корисници на средства од буџетот преку АВСРМ и со раководителот на ПЕ на Агенцијата во Тетово.

Присутните го изразија своето задоволство од реализацијата на мерките за започнување сопствен бизнис со неповратни средства во висина од 5 илјади евра, поттикнувањето нови вработувања и раст на правните субјекти, како и субвенционирање на платите на нововработените.

Агенцијата за вработување покрај овие мерки обезбеди и финансиска помош за познат работодавател – надомест за практиканти до три месеци, како и младински додаток за вработени лица до 23 годишна возраст.

Грижата за вработување на младите луѓе – наша приоритетна цел и обврска.

Можеме подобро, можеме повеќе!

СДСМ – Центар за комуникации со јавност

_________________________________________________________________________________________

МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close