Svet.SlajderЕвропа

Евростат: Во ЕУ најдебели се жителите на Хрватска и на Малта

Од сите граѓани на Европската унија, најголем процент на возрасни со прекумерна тежина живеат во Хрватска и во Малта, покажува студијата објавена од Европскиот завод за статистика Евростат

Back to top button
Close
Close