ЕвропаЕвропа.Портал

Европската комисија одобри седум милијарди евра помош за Ер Франс

Европската комисија денеска и одобри на Франција помош од седум милијарди евра за авиокомпанијата Ер Франс, за надминување на последиците од кризата со новиот коронавирус.

Брисел, 4 мај 2020 (МИА) – Европската комисија денеска и  одобри  на Франција помош од седум милијарди евра за авиокомпанијата Ер Франс, за надминување на последиците од кризата со новиот коронавирус.

Гаранцијата и заемот од седум милијарди евра обезбедени од Франција, ќе обезбедат ликвидност за Ер Франс, што итно треба да се спротистави на последиците од пандемијата на Ковид-19, посочи во соопштение Маргарет Вестагер, еврокомесар за конкуренција. ки/

Back to top button
Close
Close