Дописници СветЕвропаЕвропа.Портал

Европска агенција за основни права: Ромите живеат 10 години помалку од другите Европејци

-Секое четврто дете Ром живее во домаќинство кое не може да пристапи до основните потреби, како што се здрава исхрана или топлина, или има потешкотии во плаќањето кирија. Многумина се соочуваат со глад , пишува Европската агенција за основни права (ЕАОП) со седиште во Виена.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close