Svet.SlajderЕвропаЕвропа.Портал

„Еврофонд“: Мигрантите се десетпати подискримирани од домашните работници 

Во најновиот извештај за политики на „Еурофонд“ се наведува дека мигрантите од првата генерација во земјите-членки на Европска Унија имаат десетпати поголема веројатност да бидат дискриминирани на работното место врз основа на расата, етничка припадност или бојата на кожа отколку домашните работници, додека втората генерација мигранти имаат петпати поголема веројатност да бидат дискриминирани

Back to top button
Close
Close