ЕвропаЕвропа.Портал

ЕУ со предупредување до Лондон поради неназначувањето еврокомесар

Европската комисија денеска испрати писмо со официјално предупредување до Велика Британија, со што почна постапка против неа поради неименувањето кандидат за новиот состав на тоа извршно тело на ЕУ.

Back to top button
Close
Close