ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

ЕУ сака да го продолжи рокот за разгледување на планот за закрепнување на Унгарија

Европската комисија предложи продолжување на рокот за разгледување на планот за закрепнување и издржливост на Унгарија, додека Будимпешта го обвинува Брисел за кратење пари од фондот на ЕУ поради новиот унгарски закон за ЛГБТ заедницата.

Back to top button
Close
Close