БалканБалкан.Портал

ЕУ подготвена да ѝ плати на Турција за мигрантите 50 милиони евра

Европска Унија е подготвена да ѝ плати десетици милиони евра на Турција со цел да ја зацврсти својата крајбрежна стража, поради тоа што сè повеќе мигранти се обидуваат да влезат во Европа преку грчките острови, изјави денеска заменик-директорот на Европската комисија за проширување на ЕУ, Мацјеј Поповски.

Back to top button
Close
Close