BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Esper ndaloi lëvizje të ushtarëve amerikanë në vendet e huaja

Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Mark Esper, dha urdhër për ndalesë të lëvizjes për të gjithë ushtarët amerikanë në vendet e huaja në periudhë prej 60 ditëve, me qëllim që të kufizohet përhapja e koronavirusit të ri në radhët e armatës.

Uashington, 26 mars 2020 (MIA) – Sekretari amerikan i Mbrojtjes, Mark Esper, dha urdhër për ndalesë të lëvizjes për të gjithë ushtarët amerikanë në vendet e huaja në periudhë prej 60 ditëve, me qëllim që të kufizohet përhapja e koronavirusit të ri në radhët e armatës.

Ai theksoi se urdhëri ka të bëjë me të gjitha forcat amerikane, personeli civil dhe familjet e tyre.

Esper theksoi se do ketë përjashtime, si për shembull do të vazhdojë tërheqja e ushtarëve amerikanë nga Afganistani.

Paraprakisht, për shkak të KOVID-19, edhe Franca paralajmëroi tërheqje të ushtarëve të saj nga Iraku. bsh/

Таг
Back to top button
Close
Close