ЕвропаЕвропа.ПорталСвет.Слајдер

ЕСЧП ја потврди одлуката на Чешка за задолжителна вакцинација на децата

Европскиот суд за човекови права (ЕСЧП) ја прифати позицијата на Чешка за задолжителна вакцинација на децата, се нагласува во историска пресуда објавена денеска со која се отфрлаат тужби на родители за кршење на нивните родителски права. Ова е прва пресуда на Европскиот суд за човекови права по тужба против задолжителното вакцинирање на деца против детски болести и не може да се поднесе жалба.

Back to top button
Close
Close