BallkanBallkan.Portal

Erdogan: Në Libi ka militantë sirianë

Presidenti turk Rexhep Taip Erdogan për herë të parë e pranoi praninë e militantëve proturk sirianë në Libi, ku i mbështet forcat e qeverisë ndërkombëtarisht të njohur në Tripoli.

Ankara, 21 shkurt 2020 (MIA) – Presidenti turk Rexhep Taip Erdogan për herë të parë e pranoi praninë e militantëve proturk sirianë në Libi, ku i mbështet forcat e qeverisë ndërkombëtarisht të njohur në Tripoli.

Erdogan tha se “në terren ka pjesëtarë të Armatës popullore siriane”.

Ai shtoi se gjenerali libian Kalifa, Haftar dëshiron që Turqia ta braktis vendin dhe e ka pyetur “pse nuk flitet për forcat ruse nga viti 2.000 persona që e mbështesin Haftarin”.

Erdogan konfirmoi se Haftar nuk ka pasur legjitimitet për Turqinë. mb/

Таг
Back to top button
Close
Close