ЕвропаЕвропа.Портал

ЕП незадоволен од предлогот на Борис Џонсон за Брегзит

Предлозите на британскиот премиер Борис Џонсон за договорот за напуштање на Велика Британија  од ЕУ „ниту од далеку“ не се совпаѓаат со она што е потребно за компромис, оцени денеска Управната група на Европскиот парламент за Брегзит.

Back to top button
Close
Close