BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Ende nuk ka kthesë me epideminë e koronavirusit, pohon Politbiroja e PK të Kinës

Ende nuk ka kthesë me epideminë e koronavirusit në Kinë dhe gjendja në provincën Hubei edhe më tej mbetet e rëndë dhe e komplikuar, kumtoi sot Politbiroja e Partisë Komuniste kineze, me të cilën kryesonte presidenti kinez Si Xhinping, transmeton televizioni shtetëror kinez.

Pekin, 21 shkurt 2020 (MIA) – Ende nuk ka kthesë me epideminë e koronavirusit në Kinë dhe gjendja në provincën Hubei edhe më tej mbetet e rëndë dhe e komplikuar, kumtoi sot Politbiroja e Partisë Komuniste kineze, me të cilën kryesonte presidenti kinez Si Xhinping, transmeton televizioni shtetëror kinez.

Ndikimi i epidemisë së koronavirusit mbi ekonominë kineze është e qartë, po rritja afatgjate e ekonomisë nuk ndryshon, thekson Politbiroja, transmetojnë mediat britanike.

Në mbledhje u tha se politika fiskale kineze do të jetë më proaktive dhe më efikase, ndërsa politika monetare më fleksibile.

Në kumtesë shtohet se qeveria do t’i hedh poshtë të gjitha rreziqet sistematike fiskale. bs/

Back to top button
Close
Close