0_Спорт.ПорталОстанато

Емил Павлов најдобар македонски каратист за 2019 година

Карате федерацијата на Македонија вчеравечер во Скопје ги прогласи најуспешни клубови, тренери и натпреварувачи за 2019 година. Наградата за најдобар каратрист за 2019 година отиде кај Емил Павлов.

Скопје, 12 јануари 2020 (МИА) – Карате федерацијата на Македонија вчеравечер во Скопје ги прогласи најуспешни клубови, тренери и натпреварувачи за 2019 година. Наградата за најдобар каратрист за 2019 година отиде кај Емил Павлов.

Најдобри по категории:

Најуспешен клуб во сениорска конкуренција: Штип – Штип.

Најуспешен тренер во сениорска конкуренција: Сашко Арсовски.

Најуспешен клуб во младинска конкуренција: Макпетрол – Скопје.

Најуспешен тренер во младинска конкуренција: Бошко Заборски.
Добитници на главните награди во категоријата сениори за 2019 се следниве:
Кумите сениори машки:
Емил Павлов
Берат Јакупи
Жарко Арсовски.

Кумите сениори женски:
Драгана Манговска
Моника Стефановска
Наташа Стефановска.

Ката сениори машки:
Ферри Исиќ
Јован Васиќ
Христијан Димитријевски.

Ката сениори женски:
Пулексенија Јованоска
Кристина Каламукоска
Матеа Талеска.

Добитници на главните награди во категоријата сениори до 21 година за 2019 се следниве:
Кумите сениори до 21 година машки
Доан Османи
Петар Спасеновски
Фахик Весели.

Кумите сениори до 21 година женски:
Ангела Мојсовска
Вероника Костовска
Сајра Морина.

Ката сениори до 21 година машки:
Георги Бановски
Реџеп Мустафовски
Александар Спасовски.

Ката сениори до 21 година женски:
Теодора Цветкоска
Даниела Дракуловскa
Каролина Јанчовска.

Доделени беа и награди во помладите категории. зс/

Таг
Back to top button
Close
Close