Избрано

Електорите посилни од гласот на народот: Како Америка избира претседател

Американската демократија, вистина е, не е фер. Дури петпати во американската историја, претседател станал кандидат кој добил помалку гласови на изборите. Многумина се прашуваат како е можно тоа. Два збора: Изборен колеџ.

Back to top button
Close
Close