0_МИА Истражува.ПорталИзбрано

Еко – заедничката валута на земјите од Западна Африка во мртва точка

Монетарното обединување за кое се зборува веќе 30 години, со воведувањето на „Еко“ валутата, требаше да почне оваа година, но три месеци пред крајот на годината, таа хипотетичка идна западноафриканска единствена валута е во целосен застој.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close