0_Web_Насловна-слајдерSvet.SlajderЕвропа

ЕК ќе одвои 120 милиони евра за испитување на нови третмани и вакцини против Ковид-19

Европската комисија го зголемува финансирањето за истражување за борба против Ковид-19. Подготвен е список со 11 нови проекти, за кои ќе бидат издвоени вкупно 120 милиони евра од „Хоризонт Европа“, најголемата европска програма за истражување и иновации (2021-2027)

Back to top button
Close
Close