СветСвет.Портал

Ејми Кони Берет положи заклетва за судија на Врховен суд на САД

Ејми Кони Берет положи заклетва за судија на Врховниот суд на САД, откако Сенатот ја потврди нејзината номинација со 52 гласа „за“ и 48 „против“.

Back to top button
Close
Close