0_Македонија.ПорталОпштество

ДЗС се вклучи во операцијата за справување со ширењето на коронавирусот во Дебар

Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) соопшти дека во текот на вчерашниот ден преку своето подрачно одделение во Дебар се вклучила во работата на Оперативниот штаб, што беше формиран за справување на терен против ширење на коронавирусот.

Скопје, 13 март 2020 (МИА) – Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) соопшти дека во текот на вчерашниот ден преку своето подрачно одделение во Дебар се вклучила во работата на Оперативниот штаб, што беше формиран за справување на терен против ширење на коронавирусот.

Во соопштението на Дирекцијата се наведува дека таа свој тим и комплетна опрема, возила со пумпи за дезинфекција и целосна опрема за РХБ заштита делувала на терен.

– Дирекцијата за заштита и спасување со своите човечки и материјално-технички ресурси останува максимално ангажирана за намалување на ризикот од ширење на Коронавирусот, изјави директорот на Дирекцијата за заштита и спасување, Аднан Џафероски”. сп/

Back to top button
Close
Close