0_Македонија.ПорталКултураКултура.Портал

ДЗС: Намален бројот на специјализирани библиотеки

Бројот на специјализираните библиотеки во 2019 е намален за 9.6 отсто во споредба со 2016 година, а бројот на останатите библиотеки за истиот период е благо зголемен, соопшти Државниот завод за статистика.

Скопје, 5 септемвери 2020 (МИА) – Бројот на специјализираните библиотеки во 2019 е намален за 9.6 отсто во споредба со 2016 година, а бројот на останатите библиотеки за истиот период е благо зголемен, соопшти Државниот завод за статистика.

Според ДЗС и според Kласификацијата на библиотеките, во земјава постојат национални, високошколски, специјализирани, неспецијализирани (општонаучни), библиотеки ‒ национални установи и јавни (народни) библиотеки. хс/са/ 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close