КултураКултура.Портал

Две преведувачки на македонски литературни дела ќе присуствуваат на книжевна резиденција во Скопје

Анамарија Цинеге Панзова и Марјанџела Бјанкофјоре, преведувачки на литературни дела од македонски јазик, во август ќе престојуваат на преведувачка резиденција во Скопје. Резиденцијата се организира во рамки на меѓународниот проект „Превод во движење“, чиј македонски партнер е издавачката куќа „Готен“.

Back to top button
Close
Close