Kultura.SlajderКултураКултура.ПорталСторија

Два века од раѓањето на Дичо – зографот кој почна нов правец во црковната уметност

Уметник - чудотворец, мајстор на иконописот, автор чии импресивни дела ќе станат парадигма за генерации зографи на пошироките балкански простори.

Back to top button
Close
Close