0_Македонија.ПорталДописници МКДРепортажа

Два бункера – сведоци за воените времиња во Струмица

Цели осумдесет години два бункера на поранешните влезови во градот сведочат за тогаш поставената одбрана на Струмица. И двата го издржале забот на времето. Едниот во срцето на Градскиот парк, другиот во дворот на средното училиште „Никола Карев“. За одржувањето на првиот се погрижил ЈПКД „Комуналец“, а за вториот учениците и вработените, кои пред извесно време таму одржаа уметнички перформанс за Денот на мирот.

Back to top button
Close
Close