Политички партии

ДУИ:Таравари нема храброст да се извини за својата лага

Три дена после кажаната голема лага во медиумите, ниту Арбен Таравари, ниту неговата партија, фракција на ДПА на Мендух Тачи, Движењето за Реформи во ДПА, и по демантирањето од Тирана и Приштина, не наоѓаат храброст и доблест да се извинат на граѓаните, Косово и Албанија. 

Скопје, 12 јануари 2020
Три дена после кажаната голема лага во медиумите, ниту Арбен Таравари, ниту неговата партија, фракција на ДПА на Мендух Тачи, Движењето за Реформи во ДПА, и по демантирањето од Тирана и Приштина, не наоѓаат храброст и доблест да се извинат на граѓаните, Косово и Албанија.
Само една изјава на бившите соработници на Мендух Тачи  ја истакна на површина целата измама која тие ја претставуваат заедно со нивното незнаење и несериозност.
Таравари и поранешните сопартијци на Мендух Тачи кои создадоа фракција во ДПА, од стравот од претрпување на петтиот пораз по ред како фракција или седумнаесети како доживотни губитници од 2002 година, бараат помош и спас тропајќи на сите можни врати, и на имагинарните, затоа што немаат храброст за да се соочуваат директно.
Вие барате гласови за да уривате, а не да градите, за да поразите а не да победите, за да уништите а не да создадете, за лошо а не за добро.
Движењето за Реформи на ДПА доколку не се дистанцира и не ја осуди лагата, измамата и незнаењето на нејзиниот функционер, Арбен Таравари, тогаш е соработник во потикнување на раздор помеѓу граѓаните и оваа клевета ја пласира за да им послужи на нивниот идеолошки и коалициски партнер, слично како со таканаречената „Тиранска платформа”.
Демократска унија за интеграција
___________________________________________________________
МИА овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки.

Back to top button
Close
Close