Избрано

Држава која нема жени во Парламентот

Не е нормално жените да не можат да учествуваат во кој било процес на донесување одлуки, вели Јасмин Бјорнум, која работи на кампања за родова еднаквост во Вануату. Парламентот во нејзината земја има 52 члена. Тоа што е необично е што моментално сите се мажи.

Back to top button
Close
Close