BotëBotë.PortalSvet.Slajder

Druajtje në SHBA për emërimin e Majk Pak shef i Agjencisë amerikane për media të lira

Shefi i Agjencisë amerikane, që i mbikëqyr transmetuesit e financuar nga qeveria, përfshirë edhe "Voice of America" dhe "Radio Free Agency“ filluan me "lëvizje të mëdha" me të cilat shkaktuan druajtje nga politizimi i lajmeve, njoftojnë mediat amerikane.

Uashington, 18 qershor 2020 (MIA) – Shefi i Agjencisë amerikane, që i mbikëqyr transmetuesit e financuar nga qeveria, përfshirë edhe “Voice of America” dhe “Radio Free Agency“ filluan me “lëvizje të mëdha” me të cilat shkaktuan druajtje nga politizimi i lajmeve, njoftojnë mediat amerikane.

Drejtorët e mdiave heqin dorë ose dëbohen nga puna nga shefi i ri Agjencisë amerikane për media globale (USADM), Majk Pak, sipas deputetëve.

Këto hapa kanë shkaktuar shqetësime që Pak, i cili i emëruar nga presidenti Donald Tramp, do të përpiqet t’i japë fund pavarësisë redaktuese të Radio Evropa e Lirë / Radio Liria, Radio Azia e Lirë, Rrjeti i Transmetimit të Lindjes së Afërt, Zëri i Amerikës dhe Radio dhe TV Marti. (Radio Free Europe/Radio Liberty, Radio Free Asia, Middle East Broadcasting Networks, Voice of America, Radio and TV Marti)

Por ligjvënësit dhe të tjerët shprehën alarm se mediat mund të bëhen mjet i Trampit, i cili një kohë të gjatë i përgënjeshtron këto mediat

Dëbimi nga puna i njerëzve kryesor në këto media i konfirmojnë druajtjet më të këqija, në atë që disa prej nesh besojnë se emërimi i Majk Pak është pjesë e tentimit që USAGM të shndërrohet në propagandë ndërkombëtare dorë e administratës së Trampit. sn/

Back to top button
Close
Close