0_Македонија.ПорталОпштество

Забрана за користење на пливачките базени поради коронавирусот

Владата на денешната седница, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на COVID-19, донесе уште еден, дополнителен заклучок со кој се забранува користење на секаков тип пливачките базени.

Скопје, 10 март 2020 (МИА) – Владата на денешната седница, покрај усвоените заклучоци, мерки и препораки во функција на преземање дополнителни мерки и активности за превенција од ширење на COVID-19, донесе уште еден, дополнителен заклучок со кој се забранува користење на секаков тип пливачките базени.

Забраната ќе важи за период од 14 дена.са/лв/

Back to top button
Close
Close