Балкан

Додик: БиХ ќе ја тужи Хрватска поради нуклеарен отпад на Трговска гора

Српскиот член на Претседателството на БиХ, Милорад Додик изјави дека БиХ нема да се откаже од покренување тужба против Хрватска, доколку Загреб не се откаже од намерата за отстранување на нуклеарен отпад на Трговска гора, покрај босанската граница.

Back to top button
Close
Close