КултураКултура.ПорталКултура.Слајдер

Доделена наградата „Најуспешен автор и дело“ на 13. Меѓународно биенале на млади уметници

Тројца автори ја добија наградата „Најуспешен автор и дело“ на 13. Меѓународно биенале на млади уметници - „Страст за лутање“. Наташа Неделкова е наградена за видеото „Ткива на идентитет“, за најдобра просторна и видео инсталација е награден Дарко Алексовски, со делото „Never Not in Love/Никогаш незаљубен“, а Дритон Селмани од Косово за скулптурата „No But No (or reverse) / Не но не (или обратно)“.

Back to top button
Close
Close