0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

ДКСК до ЈО со иницијатива за истражни дејствија за донесувањето на ДУП „Голем ринг“

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) на денешната седница му предложи на Јавното обвинителство да ги преземе сите истражни дејствија, да ги обезбеди сите неопходни докази, да ги утврди сите релевантни факти и да донесе законита и правична јавно – обвинителска одлука во однос на реализација на ДУП „Голем ринг“ јужен дел исток, што опфаќа простор помеѓу улиците „Васил Аџиларски“, реката Вардар и булеварот „Кочо Рацин“, улицата „Мирче Ацев“.

Back to top button
Close
Close