СветСвет.Портал

„Дизни“ укинува 28.000 работни места

Намалувањето влијае на тематските паркови на компанијата, крузери и трговијата на мало, соопштија од Дизни. Тие вклучуваат и менаџери, иако 67 проценти од отпуштените се со скратено работно време. Дизни нуди бенефиции за технолошкиот вишок, вклучително и 90-дневни услуги за барање работа.

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close