BiznesBiznes.PortalBiznis.SlajderEkonomi

Diskutim onlajn i FAO-s: Zbutje e masave rrigoroze – çka vijon me sistemet për ushqim?

Informacione për mënyrat e zgjidhjes së ndikimeve dhe sfidave  nga KOVID-19 në sektorin e ushqimit dhe bujqësisë në Evropë dhe Azinë Qendrore do të ndajnë sot vendet  përmes platformës së uebinarit të Organizatës për ushqim dhe bujqësi (FAO).

Shkup, 28 maj 2020 (MIA) – Informacione për mënyrat e zgjidhjes së ndikimeve dhe sfidave  nga KOVID-19 në sektorin e ushqimit dhe bujqësisë në Evropë dhe Azinë Qendrore do të ndajnë sot vendet  përmes platformës së uebinarit të Organizatës për ushqim dhe bujqësi (FAO).

Diskutimi do të zhvillohet  nga ora 10:00-11:30 përmes platformës Zoom  në linkun në vijim, ndërsa do të transmetohet edhe drejtpërdrejtë në kanalin Youtube.

“Sikur që vendet i lehtësojnë masat rrigoroze lidhur me KOVID-19, paraqiten sfida të reja për prodhimtarinë e ushqimit, përpunimit dhe  logjistikës së zinxhirëve  të furnizimit. Disa nga këto mund të shndërrohen në mundësi për rritje, përderisa krijuesit e politikave  dhe aktorët në zinxhirin e vlefshëm e luajnë rolin e tyre. Tani ekziston nevojë e madhe për  zgjidhje praktike të zbutjes së ndikimit nga KOVID-19 dhe shfrytëzimi i mundësive të reja  në fushën e furnizmit me ushqim, siguri të ushqimit dhe ushqyerjes, tregtisë dhe tregjet”, kumtoi FAO.

Në ngjarje është parashikuar edhe fjalim i Vlladimir Rakhmanin, zëvendës drejtor i përgjithshëm  dhe përfaqësues rajonal i FAO-s për Evropë dhe Azinë Qendrore dhe Maksimo  Torero, ekonomist kryesor  i FAO-s. sa/

Таг
Back to top button
Close
Close