0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталBiznis.SlajderБизнисБизнис.ПорталВидео изјаваЕкономија

Директорот на АХВ задоволен од сработеното, најавено проширување на категориите на храна за испитување

Агенцијата за храна и ветеринарство годинава и покрај пандемијата успешно ги реализирала сите програми клучни за безбедноста на храната и здравствената заштита на животните. Директорот на АХВ, Зоран Атанасов е задоволен од сработеното, а во следниот период планирани се нови програми за сузбивање и искоренување на болестите кај животните и дизајнирање на новата програма за мониторирање на безбедноста на храната во која се предвидени нови категории на храна за испитување. Изработена е Нацрт-верзијата на новиот Закон за здравствена заштита на животните кој треба да се донесе до крајот на 2021 година и кој треба да биде усогласен со европските регулативи и светски практики. 

Back to top button
Close
Close