0_Македонија.ПорталПолитички партии

Димковски: Вложуваме во земјоделството, неповратните средства за млади земјоделци зголемени од 10 на 20.000 евра

Донесени се законски измени за зголемување на грантот за младите земјоделци до 40 годишна возраст од 10 на 20.000 евра. Со ова им овозможуваме на младите земјодлеци да почнат свој бизнис и да останат во земјата, изјави членот на ЦО Трајан Димковски на граѓанската трибина под мотото „На прав пат“ во Валандово.

Back to top button
Close
Close