0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталОпштество

Димитровски: Јавното мислење и Европа ќе помогнат да се изменаџира проблемот со Бугарија

Заменик-министерот за локална самоуправа Зоран Димитровски е оптимист дека ќе се најде решение со Бугарија и во декември ќе почнеме пристапни преговори со Европската Унија. Ставањето вето и патернализмот од источниот сосед, според него,  не е во интерес на меѓудржавните односи, не може да се очекува дека со вето ќе се подобрат односите, а тоа не е во интерес ниту за целиот регион. 

Провери го и ова

Close
Back to top button
Close
Close