Политички партии

Димитриеска Кочоска: Дупло поголемо иселување на младите од Македонија

Цитирајќи делови од „Планот за живот“ во Македонија, кој беше предизборна програма на Социјалдемократскиот сојуз за изборите од 2016 година, во која Заев од македонските граѓани да го поддржат со цел на младите да им овозможи да градат живот во држава, нешто својата егзистенција да ја бараат по белиот свет, членот на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, Гордана Димитриеска Кочоска на панел дискусијата во организација на партијата, насловена „4 години Заев, 4 години украден живот, доста е“, истакна дека официјалните бројки  говорат дека за периодот откако Зоран Заев е на власт бројот на иселени млади лица е многу зголемен.

Back to top button
Close
Close