0_Web_Актуелно0_Македонија.ПорталМакедонија.СлајдерПолитика

ДИК: Изборните органи да ги почитуваат одредбите од Законот за заштита на лични податоци

Деновиве во општинските изборни комисии (ОИК) согласно Изборниот законик веќе се поднесуваат листи за кандидати за советници во советите на општините и за градоначалници. Сите ОИК во својство на изборен орган должни се да ги почитуваат одредбите од Законот за заштита на личните податоци, согласно кој децидно се уредува заштитата на лични податоци и правото на приватност во врска со обработка на нивните лични податоци, рече на денешната седница на Државната изборна комисија, потпретседателката Дитмире Шеху.

Back to top button
Close
Close